
Două poziţii de apărare în fotbal

Două poziţii de apărare în fotbal
Fotbalul este un joc imprevizibil şi rapid, ceea ce înseamnă că jucătorii trebuie să îşi adapteze constant şi fără să ezite mişcările în funcţie de situaţia din teren. Acest lucru implica utilizarea abilitaţilor deschise. Când apărătorii întâlnesc un atacant într-o poziţie de 1 la 1, există mai multe poziţii defensive pe care le pot aborda.
Poziţia defensivă este numele dat pentru postura pe care jucătorul o ia în încercarea de a se apăra împotriva unui atac. Tactic, jucătorii ar trebui să încerce să aleagă poziţia defensivă în funcţie de situaţie, propriile abilităţi, punctele forte şi punctele slabe ale adversarului.
Prin urmare, este important ca jucătorii să ştie care sunt poziţiile de apărare, dar şi punctele forte şi cele slabe asociate. În acest mod vor putea adopta în mod conştient sau inconştient cea mai bună poziţie pentru a asigurară o bună apărare. Toţi cei interesaţi de fotbal şi pariuri sportive vor dori să ştie care sunt poziţiile de apărare din fotbal. Iată două dintre acestea.
Poziţia de apărare frontală
Este cea mai ofensivă tehnică şi pune atacatorul sub cea mai mare presiune. Obiectivul principal al acestei tactici este de a câştiga mingea printr-un atac bine executat sau de a determina adversarul să greşească. Pentru executarea acestei strategii jucătorul ar trebui să alerge direct către atacant şi să se oprească la o distanţă adecvată de acesta.
Puncte forţe – oferă un bun control asupra direcţiei dacă este stăpânit pasul de încrucişare, permite abordarea ambelor părţi, permite blocajul de ambele părţi.
Puncte slabe – este dificil de realizat şi de menţinuţ echilibrul în această poziţie, este posibil să fie dificilă mişcarea înapoi fără probleme – mai ales dacă atacantul provoacă jucătorul, s-ar putea să fie dificilă transformarea eficientă şi apărarea spaţiului din spatele jucătorului.
Poziţia de apărare frontală este potrivită pentru a aborda, bloca şi forţa loviturile atacantului. Este ideală pentru jucătorii înalţi, fundaşii centrali care vor să blocheze orice lovitură în faţa porţii sau pentru atacanţi pentru a preveni o pasă lungă după pierderea balonului.
Poziţia de apărare înclinată
Poziţia de apărare înclinată la 45 de grade, este o combinaţie a poziţiilor de apărare frontală şi laterală. Obiectivul acesteia este de a câştiga mingea atacând pe o parte a adversarului sau alergând cu atacatorul pe cealaltă parte. Pentru execuţia acestei poziţii, jucătorul aleargă direct către atacator, închide o parte, ia poziţia de apărare înclinată şi se pregăteşte de acţiune.
Puncte forţe – oferă un bun control al direcţiei diagonale, este o tehnică potrivită pentru multe situaţii, permite conducerea atacantului în direcţia opusă.
Puncte slabe – jucătorul este vulnerabil, întoarcerea către partea slabă este dificilă dacă atacantul driblează, este greu de menţinut poziţia corectă.
Aceasta este o tehnică utilă şi versatilă pentru toţi jucătorii, dar importantă pentru fundaşi, pentru că obligă atacantul să dribleze sau să termine cu piciorul mai slab.
Pariază responsabil, doar prin operatori licentiați si cunoscuți, si numai dacă ai implinit 18 ani, vârsta minimă legală de la care poți paria!