Selectați pagina

Deţinătorul drepturilor de televizare a partidelor din Liga I nu e de acord cu anularea sezonului

Deţinătorul drepturilor de televizare a partidelor din Liga I nu e de acord cu anularea sezonului

Deţinătorul drepturilor de televizare a partidelor din Liga I, EAD.RO Interactive, a trimis o notificare la Liga Profesionistă de Fotbal prin care avertizează că în cazul în care campionatul intern de fotbal nu se va relua va solicita LPF şi cluburilor returnarea sumelor plătite în avans, plata de daune interese şi renegocierea contractului.

“LPF a primit ieri după-amiază o notificare din partea EAD.RO Interactive, partenerul media al Casa Liga 1. Prin intermediul acestui document, reprezentantul legal al companiei, dl. Orlando Nicoară, a subliniat încă o dată importanţa finalizării actualului sezon prin disputarea tuturor jocurilor rămase din cadrul competiţiei Casa Liga 1. Totodată, am fost informaţi că, în măsura în care acest lucru nu se va putea realiza, EAD.RO Interactive va solicita LPF şi celor 14 cluburi din Casa Liga 1 returnarea unei părţi din totalul sumelor plătite cu titlu de avans, plata de daune interese şi renegocierea contractului”, se arată într-un comunicat al LPF, semnat de secretarul general Justin Ştefan.

Oficialul LPF precizează că atât liga, cât şi cluburile din Liga I, doresc reluarea întrecerii, dar doar cu acordul autorităţilor: “Am înaintat notificarea către Departamentul Juridic al LPF, cu solicitarea de a formula cât mai rapid un răspuns din partea instituţiei noastre. Aşa cum am transmis în mod repetat, atât LPF, cât şi cluburile membre, doresc reluarea competiţiei Casa Liga 1, suspendarea disputării acestei competiţii şi eventuala întârziere a reluării acesteia fiind total independente de voinţa noastră. Totodată, dorim să subliniem, ca de fiecare dată, că nu vom întreprinde nicio acţiune fără sprijinul total al autorităţilor guvernamentale şi vom ţine cont de toate recomandările medicale primite de la instituţiile din domeniul sănătăţii”.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) anunţase, vineri, că va înainta Guvernului o propunere de protocol pentru reluarea antrenamentelor şi meciurilor în Liga I după încheierea stării de urgenţă.

La jumătatea lunii martie, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, declara, pentru AGERPRES, că a discutat cu deţinătorul drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I, Orlando Nicoară, în privinţa derulării contractului, precizând că nu există niciun fel de problemă în ciuda faptului că derularea campionatului a fost întreruptă în urma crizei .

Liga Profesionistă de Fotbal a cedat în 2019 drepturile de televiziune pentru meciurile din Liga I, pentru o perioadă de 5 ani, către compania EAD.RO, la pachet cu drepturile comerciale, pentru suma de 28 de milioane de euro, plus TVA, pentru fiecare sezon.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Departamentul de Competiţii al LPF a înaintat către FRF un program pentru desfăşurarea tuturor etapelor rămase de disputat până la finalul acestui sezon competiţional, având ca moment de reluare a competiţiei data de 5 iunie.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

LIVE GoFM

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Publicitate

Calendar evenimente sportive

Nu există evenimente viitoare în acest moment.

Publicitate

Publicitate

Argeşul Online

- Argeşul Online

„Sunt șase luni de când am depus jurământul pentru funcția de prefect al Argeșului, perioadă în care am încercat să apăr, cât am putut de bine, interesele argeșenilor. Sunt onorat că am lucrat în slujba dumneavoastră, a cetățenilor și a Guvernului Orban, în momente extrem de dificile, care ne-au pus la grea încercare priceperile, capacitatea […]

- Argeşul Online

În această seară, în mediile politice din judeţ a început să circule vestea conform căreia premierul Ludovic Orban l-ar fi demis pe prefectul de Argeş, Emanuel Soare, la fel ca şi pe subprefectul Adrian Bughiu. Cele două demiteri au, în mod normal, strânsă legătură cu faptul că, de săptămâni bune, judeţul Argeş e în top […]

- Argeşul Online

Unul dintre cei doi subprefecţi ai judeţului Argeş, Adrian Bughiu (membru al partidului ALDE), nu mai este, din această seară, subprefect de Argeş. „Vreau să vă mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat din postura avută la Institutia Prefectului Arges! Distinși prieteni, Funcțiile, și în special cele publice nu sunt pe viață! Iată că astăzi […]

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Gazduire web de calitate

gazduire web de calitate

error: Conţinut protejat :)