Selectați pagina

Dacia Mioveni – Activ Ploiești 15-15 în derby-ul Diviziei A la handbal feminin

Dacia Mioveni – Activ Ploiești 15-15 în derby-ul Diviziei A la handbal feminin

Liderul Seriei C a Diviziei A la handbal, CS Dacia Mioveni 2012, a întâlnit azi în Sala Sporturilor din Trivale principala contracandidată la promovarea în Liga Florilor, Activ Prahova Ploiești. Meciul a fost de o încrâncenare rar întâlnită și s-a terminat la egalitate, 15-15, după ce la pauză scorul a fost tot egal, 9-9. A fost a treia confruntare dintre cele două formații, Dacia având două victorii și un meci egal în fața prahovencelor.

Mulți nervi, puține goluri
Oaspetele și-au jucat la Pitești ultima șansă de a echilibra seria meciurilor directe în fața Daciei, astfel că au vizat doar victoria. După 10 minute, Activ Ploiești conducea cu 4-2, în condițiile în care miovenencele găsiseră poarta doar din loviturile de la 7 metri transformate de Roxana Cârjan. Întreaga primă repriză a fost o cursă de urmărire din partea gazdelor, egalitatea (9-9) survenind în minutul 28 tot în urma unui 7 metri.

Partea secundă a început cu un gol rapid marcat de Dacia, care a luat pentru prima oară conducerea în meci. A fost, de altfel, singurul gol marcat până la jumătatea reprizei, situație probabil unică în handbalul mondial, ca doar un gol să se înscrie în aproape 15 minute! În toată această perioadă apărările celor două echipe s-au comportat exemplar, cu multe durități și mulți nervi, e adevărat, mai ales că și arbitrele au cam scăpat jocul din mână.

Până la finalul meciului s-a mers cap la cap, cu ambele echipe alternând la conducere, dar fără ca vreuna să se distanțeze măcar la două goluri pe tabela de marcaj. Ultimul atac a aparținut ploieștencelor, dar acestea nu au putut fructifica șansa de a câștiga la Pitești și a relansa seria. S-a terminat 15-15 și diferența dintre cele două în clasament rămâne de doar 3 puncte.

Cum era de așteptat la acest scor, jucătoarele partidei au fost cei doi portari, care s-au remarcat cu parade extraordinare chiar și de la 7 metri: Ramona Dumitrache, respectiv Ioana Paraschiv. Pentru Dacia Mioveni au marcat Roxana Cârjan (6 goluri), Alexandra Banciu (4), Ioana Toader (2), Anca Onicaș, Diana Constantinescu și Elena Deaconu (câte 1), în timp ce golghetera Activului a fost Adelina Crețu, cu 10 goluri.

În următoarea etapă, Dacia Mioveni se va deplasa pe terenul ”lanternei roșii”, CSM Târgoviște, pentru un ultim antrenament cu public înaintea istoricei confruntări cu CSM București, din Cupa României Fan Courier, programată a se desfășura pe data de 17 februarie, la Pitești, cu începere de la ora 17.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

LIVE GoFM

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Publicitate

Calendar evenimente sportive

Nu există evenimente viitoare în acest moment.

Publicitate

Publicitate

Argeşul Online

- Sorin Simion

În cadrul unei conferinţe de presă comune, susţinute azi la sediul Prefecturii judeţului Argeş, de prefectul Emanuel Soare şi de şefa Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Sorina Honţaru, a fost evocată posibilitatea ca alte patru comune din Argeş să intre în carantină. „… în cursul săptămânii (în curs – n.r.) se va decide dacă se […]

- Argeşul Online

„În această seară, începând cu orele 22, va avea loc a doua etapă a acțiunii de dezinsecție, cu mijloace mecanizate, pentru acoperirea întregului perimetru al municipiului. În intervalul orar 22 – 5, mașinile dotate cu tunuri de pulverizare vapori de substanță pentru dezinsecție, cu o rază de acțiune de până la 50 m, vor circula […]

- Argeşul Online

„În urma apariţiei, în cursul serii de 03 august a.c., în spatiul public, a unor imagini privind două ipostaze în care o minoră a fost agresată, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și amenințare.În cauză se desfășoară cercetări pentru identificarea tuturor […]

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Gazduire web de calitate

gazduire web de calitate

error: Conţinut protejat :)