Selectați pagina

Competiţiile fotbalistice judeţene nu vor reîncepe mai devreme de 15 Iunie

Competiţiile fotbalistice judeţene nu vor reîncepe mai devreme de 15 Iunie

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Argeş a anunţat pe siteul instituţiei şi pe pagina oficială de Facebook concluziile care s-au desprins după videoconferinţa avută de şefii AJF-urile din ţară cu preşedintele forului fotbalistic intern, Răzvan Burleanu.

Iată ce s-a hotărât potrivit AJF Argeş :

Scopul acestei video conferinte a fost acela de a se analiza posibilitatile de reluare a competitiilor de fotbal la nivelul fotbalului amator judetean – seniori, in varianta in care evolutia crizei  permite reluarea fotbalului amator!

Domnul Presedinte FRF, Razvan Burleanu, a reamintit ca, in aceasta varianta, fotbalul amator nu-si va putea relua activitatea, cel mai repede, decat in jurul datei de 15.06.2020, dupa cel de al doilea val de relaxare,  daca va fi luat de Guvern dupa criza (01.06.2020).

 In consecinta, FRF preconizeaza ca jocurile de baraj pentru promovare in Liga 3 sa se dispute in prima decada a lunii August 2020.
Cele 42 de echipe campioane din Liga a IV-a din fiecare judet vor participa la jocurile de baraj, fiind impartite in 14 grupe stabilite pe criterii geografice, alcatuirea grupelor fiind facuta prin tragere la sorti. In fiecare grupa vor participa cate 3 echipe, care vor disputa jocurile in turneu simplu(fiecare cu fiecare), pe teren neutru.
In Liga a III-a vor promova 15 echipe( 14 echipe castigatoare ale jocurilor de baraj si cea de-a 15-a echipa fiind echipa cel mai bine clasata pe locul 2 din cele 14 grupe de baraj).
Fiecare AJF va decide asupra formei de disputare a jocurilor ramase din actuala editie de campionat(Liga4, Liga 5), dupa o informare prealabila a conducerii FRF.
Campioana trebuie stabilita pe criterii sportive, respectand una din formele de continuare a competitiei mentionate mai jos:
a) finalizarea campionatelor, la fiecare esalon, prin disputarea tuturor partidelor ramase de jucat, daca este posibil, avand in vedere ca fiecare AJF trebuie sa transmita echipa campioana  a Ligii a IV-a pana la finalul lunii iulie. Aceasta varianta nu este accesibila la AJF Arges deoarece la Liga a IV-a mai sunt de disputat 16 etape iar la Liga a V-a 14 etape;
b) inghetarea campionatului(este posibila aceasta varianta in situatia in care echipa aflata pe locul 1 in prezent are un numar suficient de mare de puncte avans fata de cea de-a doua clasata, asa cum a procedat FRF in doua serii din cele cinci de la Liga a III-a);
c) anularea campionatului(nu se mai disputa niciun joc, nu promoveaza si nu retrogradeaza nicio echipa, asa cum a procedat FRF cu jocurile din competitiile de  si juniori sau daca sunt judete aflate in carantina si unde nu se pot desfasura meciuri de fotbal);
d) segmentarea campionatului pentru a avea timpul necesar pentru desemnarea campioanelor la fiecare Liga si Serie in parte(play – off; play – out; baraj intre echipele aflate, la acest moment, pe primele doua locuri in fiecare liga/serie, acolo unde diferenta de puncte intre cele doua echipe nu este suficient de mare, asa cum a procedat si FRF in trei din cele cinci serii de Liga a III-a).
Toate jocurile se vor desfasura fara spectatori!
Jucatorii juniori care joaca in echipele de seniori au drept de joc la aceste echipe.
La echipele de seniori nu vor putea fi folositi minori ca si  de mingii!
Alte aspecte, discutate in video conferinta legate de certificare/licentiere echipa care promoveaza la Liga 3, contracte jucatori, transferuri, comisii  jurisdictionale, vor fi prezentate in Comitetul Executiv AJF Arges dupa care vor fi transmise catre toti membrii afiliati prin intermediul SITE-ul nostru cat si pe pagina de facebook a AJF Arges.
Marti 19.05.2020, orele 12:00 este convocata o sedinta a Comitetului Executiv pentru a hotari modul de desfasurare a finalului de competitii – seniori.
Va reamintim ca tot acest scenariu, de reluare a competitiilor, este facut pentru cea mai optimista situatie, aceea in care se va putea relua fotbalul amator incepand cu data de 15.06.2020. Totul depinde de evoluia situatiei de criza privind .

 

355

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Argesul Online

  • Bărbat găsit decedat în barajul din Tudor Vladimirescu

    În această dimineaţă, o persoană decedată a fost găsită în barajul de acumulare al râului Argeş din Tudor Vladimirescu. La faţa locului au intervenit un echipaj cu o autospecială și o barcă pneumatică pentru extragerea persoanei. Persoana a fost scoasă din apă, constatându-se că este bărbat. Verificarile continuă, pentru stabilirea identităţii şi a imprejurarilor în

  • „Crima Organizată”, încă o razie printre proxeneții musceleni, pentru salvarea unei copile

    Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub supravegherea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat patru percheziţii, pe raza municipiului Câmpulung, a comunelor Mihăești și Schitu Golești, pentru salvarea unei minore de 16 ani, victimă a infracțiunilor de trafic de minori și șantaj. În această dimineață, polițiștii din cadrul Brigăzii

  • Despre „Martori și martiri”, luni seară, la Memorialul Închisoarea Pitești

    „La origine, comunismul a fost cu putință, deoarece lumea începea să se descreștineze.” Părintele Andrei Scrima După trei luni de restricții și izolare, vă invităm să redescoperiți Memorialul Închisoarea Pitești printr-o conferință despre cei închiși la închisoarea Pitești și în închisorile comuniste. Luni, 8 iunie 2020, de la ora 18:00, Andrei Găitănaru, psihoterapeut și publicist,

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Gazduire web de calitate

gazduire web de calitate

error: Conţinut protejat :)