Selectați pagina

Comesad BCR Open | Jianu – Frunză, semifinală românească

Comesad BCR Open | Jianu – Frunză, semifinală românească

Astăzi s-au jucat cele patru meciuri din sferturile de finală ale turneului de simplu de la Comesad BCR Open. Într-unul dintre ele, piteșteanul Călin Manda nu a putut găsi cheia jocului lui Filip Jianu (foto sus), în fața căruia a pierdut destul de clar: 1-6, 1-6. Jianu, care are doar 18 ani, este revelația competiției, printre victimele sale aflându-se și un fost câștigător al Comesad BCR Open, argentinanul Hernan Casanova.

Meci cu nerv… și nervi
Surpriza zilei a venit de la Nicolae Frunză, jucătorul român de Cupa Davis, cel care l-a învins în două seturi pe favoritul nr. 1 al turneului, francezul Arthur Rinderknech: 7-6, 6-3.

Partida nu a fost lipsită de câteva momente de tensiune, cei doi jucători contrându-se verbal atât cu arbitrul de scaun, cât și unul contra celuilalt! Totul a început la scorul de 4-2, în primul set, pentru Frunză. Aflat la o minge de dublu break și 5-2, tenismenul român a contestat vehement o decizie a arbitrului, care a considerat că returul francezului a fost în teren. După mai bine de un minut de parlamentări, Nicolae Frunză a acceptat decizia, dar nervii acumulați l-au făcut să piardă teren și să intre cu setul în tie-break, set pe care l-a câștigat până la urmă cu 7-2 în tie-break.

Rinderknech a acumulat și el destul de multe frustrări și chiar a ironizat publicul de câteva ori. În setul al doilea, francezul a întrerupt meciul de două ori din cauza nervilor, o dată cerând să discute chiar cu reprezentantul ITF și amenințând cu retragerea din turneu. Rinderknech și Frunză au fost la un pas și de izbucnirea unui conflict, atunci când francezul a considerat jignitoare o minge trimisă de oponentul său.

Până la urmă Nicolae Frunză (foto dreapta) a câștigat și setul secund și a avansat în semifinale, acolo unde îl va întâlni pe Filip Jianu.

Cealaltă semifinală va fi cea dintre spaniolul Nikolas Sanchez Izquerdo (cap de serie nr. 2) și sârbul Marko Tepavac. Ambii au dispus destul de ușor în sferturi de adversarii lor și promit un meci spectaculos sâmbătă, 17 august.

Rezultate tablou simplu | Sferturi de finală:
Nicolae Frunză (ROM, 6) – Arthur Rinderknech (FRA, 1) 7-6, 6-3
Filip Cristian Jianu (ROM) – Călin Manda (ROM) 6-1, 6-1
Marko Tepavac (SRB) – Mathieu Perchicot (FRA, 3) 6-1, 6-2
Nikolas Sanchez Izquerdo (SPA, 2) – Alexandru Tomescu (ROM) 6-0, 6-4

Rezultate tablou dublu | Semifinale:
Vlad Cornea / Alexandru Jecan (ROM, 1) – Gabriel Donev (BUL) / Maksim Tikhomirov (SUA) 1-6, 6-3, 10-5
Vladimir Filip / Luca Tatomir (ROM) – Alexandru Manole / Bogdan Pavel (ROM) 6-2, 6-2

Finala de dublu, 100% românească, va avea loc mâine, nu înainte de ora 17, pe terenul central din cadrul complexului Comesad, după ce semifinalele se vor fi încheiat.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

LIVE GoFM

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Publicitate

Calendar evenimente sportive

Nu există evenimente viitoare în acest moment.

Publicitate

Publicitate

Argeşul Online

- Sorin Simion

În cadrul unei conferinţe de presă comune, susţinute azi la sediul Prefecturii judeţului Argeş, de prefectul Emanuel Soare şi de şefa Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Sorina Honţaru, a fost evocată posibilitatea ca alte patru comune din Argeş să intre în carantină. „… în cursul săptămânii (în curs – n.r.) se va decide dacă se […]

- Argeşul Online

„În această seară, începând cu orele 22, va avea loc a doua etapă a acțiunii de dezinsecție, cu mijloace mecanizate, pentru acoperirea întregului perimetru al municipiului. În intervalul orar 22 – 5, mașinile dotate cu tunuri de pulverizare vapori de substanță pentru dezinsecție, cu o rază de acțiune de până la 50 m, vor circula […]

- Argeşul Online

„În urma apariţiei, în cursul serii de 03 august a.c., în spatiul public, a unor imagini privind două ipostaze în care o minoră a fost agresată, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și amenințare.În cauză se desfășoară cercetări pentru identificarea tuturor […]

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Gazduire web de calitate

gazduire web de calitate

error: Conţinut protejat :)