Selectați Pagina

Codruţ Dinu : „Atmosfera creată de publicul piteştean a fost una formidabilă”

Codruţ Dinu : „Atmosfera creată de publicul piteştean a fost una formidabilă”
Distribuiţi ştirea!

Federația Română de Baschet a organizat, în perioada 4 – 13 august, la Pitești, întrecerile continentale de cadeți – FIBA U16 European Championship, Division B, unde România a ocupat locul al patrulea, după ce a cedat cu 68-70 în faţa Georgiei, în finala mică a competiţiei.

Este însă un rezultat foarte bun pentru naţionala condusă de grecul  Emmanouil Papamakarios, iar la turneul s-a evidenţiat în mod special Codrut Dinu. Tânărul fundaş al celor de la CSM Ploieşti a fost cel mai bun marcator al competiţiei, fiind inclus şi în echipa ideală, din care au mai făcut parte 2 croaţi Borna Katanovic şi Roko Jemo,  bulgarul Ivaylo Skrinski și un georgian,  Avtandil Bakthadze.

Argeş Sport a stat de vorba cu talentatul jucător la câteva zile după terminarea acestei competiţii organizate de oraşul Piteşti.

AS – Ce ne poţi spune despre clasarea României pe locul al patrulea, la recentul european de la Piteşti?

Este cel mai bun rezultat la U16 din ultimii 20 de ani.Din punctul meu de vedere puteam ajunge în finala mare,  dar oboseala și-a spus cuvântul în meciul cu Bulgaria și ulterior și în meciul cu Georgia.

AS – Ai fost inclus în echipa ideală a turneului, cum apreciezi asta?

Includerea in echipa turneului este o onoare foarte mare și vreau să le mulțumesc coechipierilor și antrenorilor care m-au ajutat sa obțin acest premiu. Prioritar a fost jocul de echipa și clasarea pe podium, nu câștigarea unui premiu individual.

AS – Ce părere ai despre modul cum a decurs competiţia de la Piteşti ?

Organizatoric vorbind mi s-a părut ca totul a fost foarte bine pus la punct, atmosfera făcută de publicul din Pitești a fost una formidabilă, dacă reușeam o clasare pe podium se putea spune că a fost un turneu perfect.

AS – De ce ai ales să practici baschetul ?

Când eram mic părinții mei au încercat sa mă ducă la mai multe sporturi cum ar fi înot, fotbal si karate, dar pot spune ca baschetul a fost sportul care m-a atras și de care m-am îndrăgostit în momentul în care am pășit pe parchet. În prezent practic acest sport de 10 ani și nu cred că mă voi opri curând.

AS – Ai vreun campionat extern în care ai dori să evoluezi?

Cel mai mult îmi doresc sa evoluează în Euroligă. În cariera mea de jucător profesionist îmi doresc să concurez la cel mai înalt nivel,  jucând alături de cei mai buni jucători. Nu spun că nu mi-aş dori sa evoluez în NBA, dar Euroliga cred că mi se potriveşte mai bine.

Piteştenii îl vor putea revedea pe Codrut şi în noul sezon al Ligii Naţionale de baschet masculin, pentru că în prima rundă a noului sezon, echipa FC Argeş va primi vizita celor de la CSM Ploieşti.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro