Argeș Sport

Acasă

 Breaking News

Campioana câștigă la Pitești în ultimele secunde: 81-82, rezultat viciat de arbitri

Campioana câștigă la Pitești în ultimele secunde: 81-82, rezultat viciat de arbitri
ianuarie 04
23:11 2018

U-BT Cluj s-a impus în această seară la Pitești după un final controversat, în care arbitrii au luat nu mai puțin de trei decizii decisive, în ultimul minut de joc, toate în favoarea campioanei. Ardelenii au câștigat un meci pe care nu aveau voie să-l câștige, la cum s-a jucat și la cum arată statisticile. Coșul izbăvitor l-a reușit Sakic din aruncare liberă, cu 3 secunde înainte de terminarea partidei.

O primă repriză aproape de perfecțiune

BCMU FC Argeș a surprins pe toată lumea, începând jocul foarte ofensiv și arătând o agresivitate pozitivă de care suporterii piteșteni aproape că uitaseră. Troupe a deschis “balul” cu o aruncare de 3 puncte, apoi scorul a urcat progresiv: 7-2, 16-10 și 21-10! A fost un sfert perfect pentru “vulturi”, care nu au ratat aproape nimic, Troupe, Ciotlăuș, Nuutinen și Agafonov terminând aceste prime 10 minute cu procentaj al aruncărilor de 100%!

După 30-20, sfertul secund a fost puțin mai echilibrat, oaspeții forțând apropierea pe tabela de marcaj (36-32 în minutul 14). Replica lor a fost însă de scurtă durată, Sakic și Drungilas făcându-se de râs după ce amândoi au ratat două slam-dunk-uri consecutive! Diferența s-a refăcut treptat și, până la pauza meciului, ea chiar a mai crescut: 51-40.

Sfertul al treilea a fost dezastruos

Probabil că abia la pauză, în momentele de odihnă, elevii lui Hristu Șapera și-au dat seama ce au realizat… Să dai peste 50 de puncte echipei campioane în prima repriză, să o umilești sub panou cu niște statistici incredibile (clujenii aveau doar o aruncare de 3 puncte reușită, din 8 încercări), te cam ia amețeala.

Și rezultatul s-a văzut pe teren, pe parcursul sfertului al treilea, cel care s-a dovedit a fi decisiv în stabilirea câștigătoarei. Culmea, de la cea mai mare diferență înregistrată în meci (56-43), în doar câteva minute s-a ajuns la egalitate (56-56), iar la finalul sfertului U-BT Cluj a trecut chiar la conducere: 60-64!

Victoria aparține arbitrilor

Conduși neverosimil pe tabela de marcaj, piteștenii nu au căzut psihic, ba, chiar, au început să joace și mai încrâncenat. Au egalat repede (65-65), apoi s-au distanțat în uralele fanilor, după un coș înscris de Kostoski de la circa 10 metri distanță (70-65)!

Ultimele două minute au fost incredibile, atât de incinse încât i-au depășit și pe cei trei arbitri care, culmea, au luat toate deciziile în favoarea echipei campioane! La 78-76 și pe atacul gazdelor, “fluierașii” văd un fault în atac al lui Agafonov, deși ucraineanul a făcut paravan pentru colegul său, Aco Kostoski. Clujenii înscriu și preiau conducerea (78-79), numai că răspunsul lui Kostoski e din nou magistral: un nou coș de 3 puncte și scorul arată 81-79, cu 32 de secunde de jucat.

Nick Russell are de bătut un aut și întârzie fix cât arbitrii să decidă că a stat mai mult de 5 secunde cu mingea în mâini, oferind atacul oaspeților: 81-81 și 26 de secunde, timp suficient ca piteștenii să înscrie coșul victoriei…

Din păcate, atacul este ratat, oaspeții pleacă pe contraatac prin Sakic, care ratează de sub coș, dar, incredibil, arbitrii văd un fault inexistent și oferă șansa aceluiași Sakic să marcheze liniștit, nu sub presiune.

3 secunde până la final. Sârbul înscrie prima aruncare liberă (81-82), dar o ratează pe a doua, iar mingea sare spre aut. Dacă mingea ar fi ieșit afară, probabil că timpul s-ar fi scurs, așa că Nicoară o prinde, însă este contrat dur de un adversar și balonul scapă în aut. În mod normal, decizia arbitrilor ar fi trebuit să fie fault și două aruncări libere la coș pentru BCMU FC Argeș, aruncari care ar fi putut aduce victoria formației piteștene. Însă, “fluierașii” nu văd faultul (sau nu au vrut să îl vadă) și dictează aut pentru Cluj!

Scor final 81-82 și BCMU FC Argeș pierde nemeritat un meci foarte important, care ar fi putut să readucă echipa în prima parte a clasamentului.

 

BCMU FC Argeș – U-BT Cluj 81-82

(30-20, 21-20, 9-24, 21-18)

PITEȘTI: Agafonov 20 (3x3p), Troupe 19 (3x3p), Kostoski 15 (3x3p), Nicoară 12, Russell 8, Ciotlăuș 5 (1x3p), Nuutinen 2. Antrenor: Hristu Șapera

CLUJ: Sakic 24 (1x3p), Barro 15, Drungilas 14, Watson 12, Kromah 10, Calnicenco 5 (1x3p), Kuti 2. Antrenor: Mihai Silvășan

Arbitri: Ciprian Stoica, Laurențiu Grigoraș, Valentin Negrea

1 Comment

  1. Stancu Cristian
    Stancu Cristian ianuarie 05, 18:57

    Întotdeauna,dati vina pe arbitrii,mai bine uitati-va,la echipa,ca jumate din lot,este varza…Deci…bcmu….este o vaca buna de muls pt toți care vin la Pitesti.

Write a Comment

Aveți vreun comentariu de făcut ?

Susține proiectul Argeș-Sport.ro

Avem nevoie și de susținerea dvs pentru a îmbunătăți siteul Argeș Sport din toate punctele de vedere.

Mulțumim !

Clasament liga 2

Latest soccer data here. Currently getting information from info source.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Caută în site

Publicitate

Publicitate Adsense

Publicitate

Publicitate Adsense

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Translation

PUBLICITATE

Arhivă ştiri Argeş Sport

Publicitate

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Arges-Sport.ro pe Twitter

Publicitate

%d blogeri au apreciat: