Selectați pagina

Camelia Potec: ”Sportivii lotului olimpic vor intra în cantonament la Izvorani după 15 mai ”

Camelia Potec: ”Sportivii lotului olimpic vor intra în cantonament la Izvorani după 15 mai ”

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că după 15 mai, la finalul stării de urgenţă instituite din cauza pandemiei de COVID-19, cel puţin 7 sportivi vor intra în cantonament la Izvorani.

“Am vorbit cu ministrul, mi-a spus că nataţia va intra cu lotul olimpic în pregătire şi că în conferinţa de presă a dat doar exemplu de sporturi care pot fi practicate, dar că pe lista aceea vor apărea toate sporturile până la 15 mai. Deci nataţia este pe listă pentru loturile olimpice. Odată cu terminarea stării de urgenţă vor intra în cantonament 3 sportivi de la sărituri, care sunt în lotul olimpic, şi minim 4 la înot, adică cei doi calificaţi, plus cei cu şanse de calificare, medaliaţi la FOTE anul trecut, cei mai buni din Europa la categoria lor de vârstă. Acum depinde foarte mult şi de locurile de cazare de la Izvorani, pentru că sunt limitate. În momentul de faţă se discută câte camere sunt şi numărul de oameni pe care îi putem aduce”, a declarat Potec.

Ea a afirmat că speră ca MTS să asigure federaţiilor sumele din contractele de finanţare aferente lunii mai pentru a plăti testele pentru COVID-19 pe care sportivii trebuie să le efectueze înainte de a intra în cantonament.

“Bani pentru teste sperăm să ne aprobe din bugetul pe care îl aveam, din contractele de finanţare. Cerem bani pentru teste, ce să facem? Contractele au fost semnate pentru anumite activităţi, care nu au mai avut loc, dar sperăm ca în luna mai să nu ne ia banii înapoi cum s-a întâmplat pe martie şi aprilie şi să-i folosim pentru teste, pentru că intră în pregătirea pentru Jocurile Olimpice. Noi avem un buget, dacă nu, mergem cu puşculiţa şi facem rost, cred că asta ar fi cea mai mică problemă. O problemă ar fi că acolo în cantonament vor fi foarte mulţi oameni implicaţi, vorbim de cameriste, de bucătari, e o întreagă muncă de echipă, sperăm să fie bine”, a mai spus Camelia Potec.

Campioana olimpică de la Atena 2004 a precizat că împreună cu ceilalţi angajaţi ai federaţiei lucrează la un proiect care va fi depus la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru a putea obţine permisiunea ca după 1 iunie toţi sportivii legitimaţi să poată reîncepe antrenamentele în bazinele descoperite.

“Noi lucrăm acum să punem pe hârtie cum vedem noi distanţarea asta socială ţinând cont de specificul sportului nostru în bazinele descoperite. Luni am o întâlnire la minister, voi depune toate documentele şi poate revenim cu pregătirea şi la celelalte categorii, nu doar la nivel de loturi olimpice, începând cu 1 iunie. Facem propunere pentru toţi sportivii legitimaţi, cu un program strict, cu distanţare socială, fără vestiare, schimbat afară, fără duşuri, se spală lumea acasă. Este vorba despre cei care nu vor intra în cantonament. Deci vorbim doar despre sportivii legitimaţi, pentru că altfel înotul e un sport foarte popular şi probabil se gândesc că toată lumea o să dea iama în toate ştrandurile şi toate piscinele”, a mai spus preşedinta FRNPM.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, un protocol realizat împreună cu Ministerul Sănătăţii care cuprinde  pentru reluarea antrenamentelor de către sportivi după data de 15 mai, când este aşteptată încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

FRNPM are doi înotători calificaţi la JO de la Tokyo până în acest moment, Robert Glinţă (100 m spate) şi Daniel Martin (100 m spate).

1295

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Argesul Online

  • Bărbat găsit decedat în barajul din Tudor Vladimirescu

    În această dimineaţă, o persoană decedată a fost găsită în barajul de acumulare al râului Argeş din Tudor Vladimirescu. La faţa locului au intervenit un echipaj cu o autospecială și o barcă pneumatică pentru extragerea persoanei. Persoana a fost scoasă din apă, constatându-se că este bărbat. Verificarile continuă, pentru stabilirea identităţii şi a imprejurarilor în

  • „Crima Organizată”, încă o razie printre proxeneții musceleni, pentru salvarea unei copile

    Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub supravegherea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat patru percheziţii, pe raza municipiului Câmpulung, a comunelor Mihăești și Schitu Golești, pentru salvarea unei minore de 16 ani, victimă a infracțiunilor de trafic de minori și șantaj. În această dimineață, polițiștii din cadrul Brigăzii

  • Despre „Martori și martiri”, luni seară, la Memorialul Închisoarea Pitești

    „La origine, comunismul a fost cu putință, deoarece lumea începea să se descreștineze.” Părintele Andrei Scrima După trei luni de restricții și izolare, vă invităm să redescoperiți Memorialul Închisoarea Pitești printr-o conferință despre cei închiși la închisoarea Pitești și în închisorile comuniste. Luni, 8 iunie 2020, de la ora 18:00, Andrei Găitănaru, psihoterapeut și publicist,

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Gazduire web de calitate

gazduire web de calitate

error: Conţinut protejat :)