Argeș Sport

Acasă

 Breaking News

BCMU Pitești, victorie cu Iași (78-68) și lider pentru două ore!

Foto: Gabriel Pintilei

BCMU Pitești, victorie cu Iași (78-68) și lider pentru două ore!
decembrie 02
21:19 2017

Baschetbaliștii piteșteni s-au instalat pe primul loc al clasamentului intermediar, după victoria obținută cu Politehnica Iași! Tot în această seară, campioana U-BT Cluj joacă pe teren propriu cu CSM Oradea și, dacă pierde, BCMU FC Argeș Pitești rămâne lider!

Succes dificil în fața unei echipe arțăgoase
Deși calculele hârtiei indicau o victorie clară a gazdelor, lucrurile nu au stat deloc așa. Politehnica Iași, proaspăt promovată în Liga Națională și fără nicio victorie în primele 6 etape, nu a arătat deloc ca o victimă sigură. Ba, din contră, s-a ținut scai de „vulturi” pe tot parcursul meciului și chiar au amenințat să producă surpriza, în minutul 35 apropiindu-se la doar două puncte distanță (64-62)!

Meciul a început în nota de dominară clară a elevilor lui Hristu Șapera, care au deschis perfect jocul, cu o aruncare de 3 puncte a lui Andriy Agafonov. Primul sfert a mai consemnat alte patru astfel de reușite (trei ale lui Troupe și una a lui Nicoară), astfel că oaspeții nu au avut altceva de făcut decât să muncească serios ca să țină aproape.

Și sfertul secund a fost câștigat tot de BCM U FC Argeș, dar niciodată diferența pe tabela de marcaj nu a ajuns la 10 puncte, decât la fluierul de final, scorul la pauză arătând 42-32.

Emoții mari în sfertul 4
Moldovenii (de fapt șase americani, dintre care patru permanent pe parchet) au revenit furioși de la vestiare și au dat startul reprizei a doua cu un sec 7-0, ceea ce a înmuiat puțin genunchii baschetbaliștilor noștri, care au realizat că victoria facilă la care se gândea toată lumea este doar o iluzie (42-39). Încet-încet, diferența a crescut din nou, dar meciul părea din ce în ce mai greu, în fața unei echipe extrem de arțăgoase, care a pus probleme serioase și campioanei U-BT Cluj!

După 58-51 la finalul sfertului al treilea, lucrurile au devenit și mai serioase atunci când Poli Iași s-a apropiat chiar la două puncte (64-62), cu cinci minute înainte de final! Însă, elevii lui Șapera au avut o reacție de echipă mare și au marcat consecutiv 10 puncte, prin Nicoară, Corpodean, Agafonov și Troupe, liniștind definitiv lucrurile.

Victorie cu 78-68 și, pentru cel puțin două ore, BCMU FC Argeș s-a instalat în fruntea clasamentului! Etapa următoare, piteștenii vor juca la Mureș, în fața unei echipe aflată în derivă.


BCM U Pitești – Politehnica Iași 78-68

(23-17, 19-15, 16-19, 20-17)

PITEȘTI: Agafonov 22 (1x3p), Troupe 19 (5x3p), Nicoară 11 (1x3p), Nuutinen 10 (2x3p), Russell 6, Lazar 4, Corpodean 4, Kostoski 2. Antrenor: Hristu Șapera
Au mai jucat: Ciotlăuș și Căprărescu

IAȘI: Lipkins 15 (1x3p), Balogun 12 (1x3p), Keely 10 (2x3p), Jackson 10, Cvetanovic 8, Calenic 6, Roberts 6, Amarghioalei 1. Antrenor: John Tsirogiannis
Au mai jucat: Nuna și Buiciuc

Arbitri: Valentin Negrea, Dragoș Nicolae, Amalia Marchiș

Distribuiți, vă mulțumim !

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Aveți vreun comentariu de făcut ?

Publicitate

Polls

De ce soluții are nevoie FC Argeș pentru a ieși din situația actuală?

View Results

Loading ... Loading ...

Caută în site

LIVE goFM.ro

Pentru emisia GO, da-ti click pe „play” si asteptati cateva momente.Va multumim pentru intelegere.Liga 2

Up-to-date soccer info here. Currently in the process of loading information from the data feed.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate Adsense

Liga 2

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Translation

PUBLICITATE

Arhivă ştiri Argeş Sport

PUBLICITATE

Publicitate

Publicitate

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Arges-Sport.ro pe Twitter

Publicitate Adsense