Argeș Sport

Acasă

 Breaking News

BCMU Pitești, victorie cu Iași (78-68) și lider pentru două ore!

Foto: Gabriel Pintilei

BCMU Pitești, victorie cu Iași (78-68) și lider pentru două ore!
decembrie 02
21:19 2017

Baschetbaliștii piteșteni s-au instalat pe primul loc al clasamentului intermediar, după victoria obținută cu Politehnica Iași! Tot în această seară, campioana U-BT Cluj joacă pe teren propriu cu CSM Oradea și, dacă pierde, BCMU FC Argeș Pitești rămâne lider!

Succes dificil în fața unei echipe arțăgoase
Deși calculele hârtiei indicau o victorie clară a gazdelor, lucrurile nu au stat deloc așa. Politehnica Iași, proaspăt promovată în Liga Națională și fără nicio victorie în primele 6 etape, nu a arătat deloc ca o victimă sigură. Ba, din contră, s-a ținut scai de “vulturi” pe tot parcursul meciului și chiar au amenințat să producă surpriza, în minutul 35 apropiindu-se la doar două puncte distanță (64-62)!

Meciul a început în nota de dominară clară a elevilor lui Hristu Șapera, care au deschis perfect jocul, cu o aruncare de 3 puncte a lui Andriy Agafonov. Primul sfert a mai consemnat alte patru astfel de reușite (trei ale lui Troupe și una a lui Nicoară), astfel că oaspeții nu au avut altceva de făcut decât să muncească serios ca să țină aproape.

Și sfertul secund a fost câștigat tot de BCM U FC Argeș, dar niciodată diferența pe tabela de marcaj nu a ajuns la 10 puncte, decât la fluierul de final, scorul la pauză arătând 42-32.

Emoții mari în sfertul 4
Moldovenii (de fapt șase americani, dintre care patru permanent pe parchet) au revenit furioși de la vestiare și au dat startul reprizei a doua cu un sec 7-0, ceea ce a înmuiat puțin genunchii baschetbaliștilor noștri, care au realizat că victoria facilă la care se gândea toată lumea este doar o iluzie (42-39). Încet-încet, diferența a crescut din nou, dar meciul părea din ce în ce mai greu, în fața unei echipe extrem de arțăgoase, care a pus probleme serioase și campioanei U-BT Cluj!

După 58-51 la finalul sfertului al treilea, lucrurile au devenit și mai serioase atunci când Poli Iași s-a apropiat chiar la două puncte (64-62), cu cinci minute înainte de final! Însă, elevii lui Șapera au avut o reacție de echipă mare și au marcat consecutiv 10 puncte, prin Nicoară, Corpodean, Agafonov și Troupe, liniștind definitiv lucrurile.

Victorie cu 78-68 și, pentru cel puțin două ore, BCMU FC Argeș s-a instalat în fruntea clasamentului! Etapa următoare, piteștenii vor juca la Mureș, în fața unei echipe aflată în derivă.


BCM U Pitești – Politehnica Iași 78-68

(23-17, 19-15, 16-19, 20-17)

PITEȘTI: Agafonov 22 (1x3p), Troupe 19 (5x3p), Nicoară 11 (1x3p), Nuutinen 10 (2x3p), Russell 6, Lazar 4, Corpodean 4, Kostoski 2. Antrenor: Hristu Șapera
Au mai jucat: Ciotlăuș și Căprărescu

IAȘI: Lipkins 15 (1x3p), Balogun 12 (1x3p), Keely 10 (2x3p), Jackson 10, Cvetanovic 8, Calenic 6, Roberts 6, Amarghioalei 1. Antrenor: John Tsirogiannis
Au mai jucat: Nuna și Buiciuc

Arbitri: Valentin Negrea, Dragoș Nicolae, Amalia Marchiș

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Aveți vreun comentariu de făcut ?

Susține proiectul Argeș-Sport.ro

Avem nevoie și de susținerea dvs pentru a îmbunătăți siteul Argeș Sport din toate punctele de vedere.

Mulțumim !

Clasament liga 2

The latest football data here. Now gathering information from the data feed.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Caută în site

Publicitate

Publicitate Adsense

Publicitate

Publicitate Adsense

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Translation

PUBLICITATE

Arhivă ştiri Argeş Sport

Publicitate

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Arges-Sport.ro pe Twitter

Publicitate

%d blogeri au apreciat: