arges-sport.ro Web analytics

BCMU Pitești pierde la Oradea în ultimele secunde ale jocului – Argeș Sport

Argeș Sport

Acasă

 Breaking News

BCMU Pitești pierde la Oradea în ultimele secunde ale jocului

Foto: Roby Boroș

BCMU Pitești pierde la Oradea în ultimele secunde ale jocului
martie 12
20:38 2018

După o primă repriză proastă și o a doua senzațională, BCMU FC Argeș Pitești a trebuit să se recunoască învinsă la Oradea. Gazdele au câștigat la doar patru puncte diferență, 85-81, cu ajutorul discret al brigăzii de arbitri, care a luat pe finalul meciului cinci decizii „la limită”, toate în favoarea lor.

Prima repriză, dezastruoasă
De șase ani și jumătate nu mai câștigase Piteștiul la Oradea și, după desfășurarea primelor 20 de minute, era clar că nu o va face nici în această seară. Alb-violeții au început prost meciul, conducând o singură dată (2-4) și nereușind să se apere în fața celei mai rapide și mai combinative echipe din campionat. De partea cealaltă, orădenii sperau să încheie cu o victorie al 500-lea meci de la promovarea din urmă cu 13 ani în baschetul mare. Cu un cinci extrem de solid și o bancă cu multe soluții, echipa lui Cristi Achim a zburdat pe parchet în prima repriză, distanțându-se chiar și la aproape 20 de puncte (50-31).

A doua repriză, diametral opusă
După 52-37 la pauză, nimeni nu mai credea că meciul poate fi întors, mai ales că jocul oaspeților nu a prea mers în primele 20 de minute. Însă, elevii lui Șapera au revenit foarte hotărâți de la vestiare și au realizat un scor intermediar de 8-0 în startul sfertului al treilea. Apoi, pe fondul degringoladei din echipa gazdă, „vulturii” s-au apropiat încet-încet (56-53, 61-59, 63-62), și chiar au preluat conducerea: 63-64, după un coș al lui Person.

Finalul a fost de infarct: 72-70, 74-72, 77-77 și 79-78, cu 40 de secunde înainte de sunetul sirenei. Din acest moment a intervenit sarabanda faulturilor rapide, din care Oradea a ieșit mai bine și a câștigat meciul, asta și pentru că Troupe sau Kostoski nu au fost lăsați să arunce de la distanță, fiind repede anihilați. Scor final 85-81 (pe seturi 29-17, 23-20, 13-27 și 20-17). Coșgeterii piteștenilor au fost Titus Nicoară (19 puncte) și Andriy Agafonov (18 puncte).

 

Cu arbitrii alături, oricine e de neînvins
În sfertul 4 s-a jucat „cap la cap”, cu ambele echipe oscilând la conducere. Era clar că meciul urma să se decidă în ultimele secunde. Toată lumea aștepta să vadă care dintre tinerii antrenori români, Cristi Achim sau Hristu Șapera, va fi mai inspirat, dar lumea a uitat că pe parchet mai există și un alt factor decisiv: brigada de arbitri! În ultimele două minute de joc, fluierașii au avut de luat cinci decizii „la limită”, și le-au luat pe toate în favoarea gazdelor! Au fost două greșeli în atac fluierate extrem de ușor la Șanta și Agafonov (ambii în încercarea de a face blocaj pentru purtătorul de minge), un „anti-sportiv” grosolan asupra lui Russell (lovit în cap și luat în brațe de Richard), fluierat ca un simplu „foul”, un aut arătat în favoarea Oradei la scorul de 79-78, deși se vede clar pe reluări că un jucător gazdă atinge ultimul mingea și, nu în ultimul rând, un fault pe aruncarea lui Troupe de 3 puncte considerat a fi „fault jos”, la scorul de 81-78.

Interesant este că brigada de arbitri, formată din Ciprian Stoica, Alin Faur și Istvan Bertalan, a fost exact aceeași de la meciul de la Oradea din sezonul trecut, atunci când, tot pe final, CSM s-a impus cu scorul de 81-73. De asemenea, vă reamintim că U-BT Cluj a câștigat la Pitești la începutul acestui an cu ajutorul arbitrilor, lucru recunoscut și de către oamenii de baschet neutri.

 

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Aveți vreun comentariu de făcut ?

Felicitări

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Publicitate

Clasament liga 2

Up-to-the-minute football info here. Just loading stats from info feed now.

Susține proiectul Argeș-Sport.ro

Avem nevoie și de susținerea dvs pentru a îmbunătăți siteul Argeș Sport din toate punctele de vedere.

Mulțumim !

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Caută în site

Translation

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate Adsense

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

PUBLICITATE

Publicitate

PUBLICITATE

Publicitate

PUBLICITATE

Arges-Sport.ro pe Twitter

Arges Sport pe Google+

%d blogeri au apreciat: