Argeș Sport

Acasă

 Breaking News

BCMU învinge pe Dinamo după o evoluție ștearsă și urcă pe locul 2

BCMU învinge pe Dinamo după o evoluție ștearsă și urcă pe locul 2
noiembrie 13
22:07 2017

În ultimul meci al etapei a 6-a a Ligii Naționale de Baschet masculin, BCMU FC Argeș Pitești s-a impus în Sala Dinamo cu scorul de 58-89 și a urcat până pe locul secund al clasamentului! Victoria a venit însă destul de greu în fața unor copii, lucru care ar trebui să îi dea de gândit antrenorului Hristu Șapera în perspectiva jocurilor care urmează.

Relaxați și confuzi în primul sfert
De altfel, tehnicianul Piteștiului a izbucnit într-o criză de nervi la primul Time-Out al meciului, atunci când Dinamo conducea cu 10-2. Jucătorii săi au pătruns pe parchet relaxați, convinși că puștii lui Dinamo nu pot să le pună probleme. Însă, “terierii” și-au arătat colții chiar din primul minut, când au condus cu 5-0! În primul sfert, beneficiind și de apatia “vulturilor”, baschetbaliștii gazdă au fost la conducere aproape continuu, prima egalitate pe tabela de marcaj consemnându-se în minutul 9: 20-20.

Muștruluiți zdravăn în pauza dintre sferturi, piteștenii au preluat biciul și conducerea chiar de la primul atac (22-25), cu un coș de 3 puncte reușit de Nick Russell. Cu toate acestea, nu au izbutit desprinderea, tinerii baschetbaliștii reușind cel mai bun meci al lor de până acum. Rare au fost momentele când BCMU FC Argeș Pitești a condus la mai mult de 3 puncte, unul dintre acestea fiind la pauza jocului: 36-40.

Victoria e a lui Hristu Șapera
Echilibrul dintre cele două formații s-a rupt abia pe finalul sfertului al treilea, când bucureștenii au obosit și au încetat să mai fie lucizi. Chiar antrenorul lui Dinamo, Eugen Ilie, a remarcat acest lucru, recunoscând că adversarii schimbă liniile și tacticile continuu și jucătorii lui sunt bulversați. BCMU a condus cu 10 puncte diferență în minutul 26 (43-53), 15 puncte în minutul 28 (46-61) și chiar 20 de puncte la finalul sfertului al treilea (46-66). Până la final, distanța a crescut continuu, până la 30 de puncte (48-78 în minutul 35), scorul final fiind 58-89.

De remarcat este că ambele echipe și-au trimis aproape toți jucătorii pe teren pe parcursul meciului, diferența dintre Dinamo și BCMU FC Argeș Pitești fiind făcută de valoarea mult superioară a lotului oaspeților, văduviți și de absența macedoneanului Aco Kostoski, lăsat pe bancă.

Cu 5 victorii și o înfrângere, piteștenii urcă pe locul 2 al ierarhiei, având aceeași linie de clasament cu liderul U-BT Cluj. Campionatul se întrerupe pentru aproximativ două săptămâni, din cauza programului echipei naționale, meciuri cu Italia și Olanda, următorul joc al lui BCMU FC Argeș Pitești fiind programat în Sala Sporturilor din Trivale, contra CS Politehnica Iași, cealaltă echipă din clasament care nu a acumulat până acum nicio victorie.

Dinamo București – BCMU FC Argeș Pitești 58-89
(22-22, 14-18, 10-26, 12-23)

DINAMO: C. Mainea 17 (2x3p), Iliescu 13 (3x3p), Casale 11 (1x3p), Neagoe 6, Vizitiu 4, Stănescu 3 (1x3p), Birvoleanu 2, Zaharie 2. Antrenor: Eugen Ilie
Au mai jucat: Cioacătă, Manolescu, S. Mainea, Avramescu

PITEȘTI: Russell 23 (2x3p), Agafonov 16, Troupe 15 (2x3p), Nicoară 12, Nuutinen 11 (1x3p), Corpodean 6 (2x3p), Ciotlăuș 4, Lazar 2. Antrenor: Hristu Șapera
Au mai jucat: Chirof, Onea, M. Căprărescu

Arbitri: Cosmin Prișcă, Dragoș Nicolae, Dragoș Barbu

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Aveți vreun comentariu de făcut ?

Susține proiectul Argeș-Sport.ro

Avem nevoie și de susținerea dvs pentru a îmbunătăți siteul Argeș Sport din toate punctele de vedere.

Mulțumim !

Clasament liga 2

Most recent soccer data can be found here. Now getting info from data source.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Caută în site

Publicitate

Publicitate Adsense

Publicitate

Publicitate Adsense

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Translation

PUBLICITATE

Arhivă ştiri Argeş Sport

Publicitate

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Arges-Sport.ro pe Twitter

Publicitate

%d blogeri au apreciat: