Selectați pagina

Așa se analizează un meci de fotbal pentru pariuri

Așa se analizează un meci de fotbal pentru pariuri

Toată lumea vrea să câștige la pariuri sportive, dar puțini sunt dispuși să facă cu adevărat ceva în acest sens. De pus, poate să pună oricine un bilet, chiar și o persoană care nu are nicio treabă cu sportul. I se pare că o echipă are numele mai frumos și mizează pe ea. Sau îi plac culorile echipamentului…
Nu intenționez să cert pe nimeni, Doamne ferește! Și nici să dau lecții despre cum se fac bani din pariuri. E plină lumea de economiști care ne învață la televizor cum să câștigăm la bursă, dar ei stau într-o garsonieră. Pot, însă, să îți dau câteva sfaturi despre care știu sigur că funcționează.
Câteva exemple relevante

Fie că alegi singur meciurile, fie că te inspiri din ponturi pe care le găsești pe site-uri ca acesta: https://pariurix.com/ponturi/pontul-zilei, este esențial să le analizezi cu mare atenție. Nu e de ajuns să îți arunci un ochi pe statistică. E ca și cum ai arunca banii pe geam.Uite, să spunem că joacă echipa X cu echipa Y. Prima are rezultate bune pe teren propriu, având alături suporteri care fac o atmosferă fantastică, iar cea de-a doua are rezultate oscilante în ultimele meciuri din deplasare. Dacă ești superficial, plasezi imediat un pariu pe „1 solist”. Dacă ai răbdare să cauți informații despre cele două echipe, se poate întâmpla să afli că echipa X are terenul suspendat sau că joacă cu porțile închise, sau în alt oraș.
Statistica nu „spune” ce jucători lipsesc, ce intenții are un antrenor vizavi de următorul meci. Un exemplu foarte simplu: atunci când a fost listat în ofertă meciul FCSB vs FC Voluntari, casele de pariuri online o dădeau favorită clară pe echipa lui Becali. Cota pentru victoria ei era destul de mică, în jur de 1.50. Totuși, un profit de 50% pentru un „meci sigur” era decent. Au fost mulți pariori care au mizat mulți bani pe victoria vicecampioanei, fără se gândească la context, concret la faptul că lui Gigi Becali îi pasă doar de returul cu Mlada Boleslav. Nici nu s-au informat ce echipă ar putea trimite în teren Vergil Andronache, „antrenorul” lui FCSB. Astfel, ei au fost șocați când au văzut că în echipa de start a „gazdelor” sunt patru debutanți sub 20 de ani.
Cine a avut în vedere toate datele de context (printre care și haosul din clubul FCSB) și informațiile de ultimă oră și-a dat seama că mai multe șanse de câștig ar avea un pariu gen X2, sau „FC Voluntari +0.25 handicap asiatic”.
De ținut cont…

Așadar, să recapitulăm. Analiza unui meci de fotbal începe cu statistica și are în vedere:
– locurile din clasament ocupate de cele două echipe (dacă este meci de campionat)
– rezultatele din ultimele 5 etape, care reflectă forma de moment
– locul ocupat de echipa gazdă în clasamentul meciurile de acasă;
– locul ocupat de echipa oaspete în clasamentul meciurilor din deplasare;
– rezultatele meciurilor directe la general și cele ale meciurilor directe jucate pe terenul respectiv.
Primul factor ca importanță dintre cei ce nu țin de statistică este motivația, însemnătatea pe care îl are acel meci pentru fiecare dintre echipe. Dacă o echipă nu este motivată, pot fi două situații: fie antrenorul folosește echipa standard, dar jucătorii își economisesc energia, fie antrenorul odihnește mai mulți titulari.
Următorul pas este să aflăm ce jucători sunt accidentați sau suspendați și să comparăm echipele probabile. FCSB avea zece absenți pe lângă titularii menajați, cei mai mulți titulari obișnuiți și ei. Alta a fost situația la CFR Cluj. Și Dan Petrescu a menajat titularii înaintea meciurilor din preliminariile Ligii Campionilor, dar echipa „a doua” a clujenilor era mai puternică decât adversarelor întâlnite în Liga I.
Să fii „doctor” în competițiile pe care pariezi

Așadar, dacă o echipă are absențe, nu înseamnă neapărat că este mai slabă decât adversara sa. Poți face o comparație pertinentă doar dacă cunoști foarte bine competiția pe care joci. De aceea e recomandat să nu pariezi pe mai mult de 2-3 ligi, pe care trebuie să le „visezi” noaptea.
În general, când este să apreciezi raportul de forțe, e mai bine să optezi pentru un pariu pe „total goluri”. În gândirea unui astfel de pariu trebuie ținut cont de:
– elemente statistice: scorurile înregistrate în confruntările directe; numărul de goluri înscrise și primite în ultimele 5 meciuri jucate acasă de echipa gazdă; numărul de goluri înscrise și primite în ultimele 5 meciuri jucate în deplasare de echipa oaspete;
– absenții din apărare și din atac, cu atenție deosebită pentru cei mai buni marcatori;
– starea terenului;
– stilul celor două echipe;
– motivația. Am lăsat la urmă acest reper pentru un alt exemplu concret: meciul Celtic Glasgow vs CFR Cluj, care era clar de „peste 2.5 goluri”. De ce? Pentru că CFR era obligată să atace după 1-1 la Cluj, iar echipa antrenată de Dan Petrescu se dovedise foarte productivă în partidele precedente, în toate competițiile. La rândul ei, Celtic marcase 12 goluri în două meciuri de campionat, având un stil ofensiv. Era evident că urma să vedem goluri în ambele porți. Rezultatul: 3-4!
Tot pe goluri este bine să pariezi și în derby-uri, rivalitatea estompând deseori diferența de valoare dintre două echipe. Cel mai important în astfel de cazuri este profilul antrenorului. Dacă îl cunoști, îți poți da seama dacă va opta pentru un joc deschis sau unul tacticizat.
Este adevărat, o analiză făcută „ca la carte” poate lua destul de mult timp, dar efortul merită pentru a câștiga bani pe termen lung.

180

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

Calendar evenimente sportive

  1. FC Argeş – CS Mioveni

    14 iulie/20:00 - 21:45 EEST

Publicitate

Publicitate

Argeşul Online

- Bogdan Dumitru

Redăm mai jos conținutul unei scrisori deschise adresate Federaţiei Române de Fotbal de către primarul orașului Mioveni, dl Ion Georgescu. În esență, dumnealui spunem ce am scris și noi: că arbitrajele din play-off-ul ligii secunde, de care au avut parte FC Argeș și CS Mioveni au fost rușinoase și revoltătoare. Dl Georgescu crede că arbitrii […]

- Sorin Simion

Exact acum o săptămână, fotbalul românesc primea vestea că nu mai puţin de cinci sau şase jucători ai echipei de fotbal Petrolul Ploieşti ar fi infectaţi cu coronavirus. La câteva zile distanţă, testele au fost repetate, doar o persoană fiind confirmată infectată. Însă, rezultatele celei de-a treia serii de teste, rezultate primite azi, au arătat […]

- Argeşul Online

După cum se ştie, începând cu data de 01.07.2020, a fost deschis circulației publice DN7C Transfăgărăşan, pe întreaga sa lungime. Ca în fiecare sezon estival, foarte mulţi turişti, atât români, cât și străini, tranzitează acest drum fabulos. „Parcurgerea acestui minunat traseu montan presupune, de multe ori, şi anumite riscuri, de la apariţia fenomenelor meteo imprevizibile, […]

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Gazduire web de calitate

gazduire web de calitate

error: Conţinut protejat :)