Selectați pagina

Antonio Văcărescu, dublu campion naţional de juniori la mountain bike

Antonio Văcărescu, dublu campion naţional de juniori la mountain bike
Distribuiţi ştirea!

Campionatul Național de Mountain Bike Cross Country, probele de Short Track (XCC) și Olympic Cross Country (XCO), s-a desfășurat în premieră la Cluj-Napoca, în perioada 17-19 iunie.

Antonio Văcărescu,  legitimat la clubul piteştean ACS Velox Enduro Racing) a câştigat cursa juniorilor (52min45sec88/100),  Acelaşi sportiv s-a impus  şi în cursa scurtă de vineri.

Iată ce a declarat talentatul sportiv despre competiţia din Ardeal:

Ca în orice sport, campionatele naționale sunt, de obicei, evenimentele cu cea mai mare miză din sezon. Anul acesta am avut o premieră în ciclismul montan Cross Country, deoarece s-a organizat pentru prima dată în istoria ţării noastre Campionatul Național de Cross Country Short Track, prescurtat XCC. Practic, această probă este asemenea XCO-ului (Cross Country Olympic, ciclismul montan propriu-zis), numai că se desfășoară pe un circuit mai scurt, de aproximativ 2 km și ar trebui să dureze până în 30 de minute, deci, la un ritm foarte intens. Această cursă a avut loc săptămâna trecută în ziua de vineri și am obținut locul 1 și titlul de Campion Național la categoria juniori, după  20 de minute de concurat la un nivel extrem de solicitant pentru toți riderii. Duminică s-a desfăşurat  Campionatul național de XCO, așa cum am menționat mai sus, Cross Country Olimpic. De data aceasta, traseul parcurs a avut o distanță de (4 km) şi o diferenţă de nivel de 760 m, iar la categoria mea a trebuit sa fac 4 ture până la finish. Câteva dintre elementele specifice ale acestui traseu ar fi urcările lungi și solicitante, care, făcute în condiții toride, te fac să te simți din ce în ce mai extenuat. Tehnic vorbind, nu am întâmpinat elemente de o dificultate sporită, însă în orice cursa de XCO este foarte important să ai capacitatea de a vedea traseele ideale, indiferent de cât de tehnice sunt acestea. .Am reușit să prind avans față de restul riderilor pe parcursul celor 4 ture, ajungând la linia de sosire invingător. Văzându-mă la final, cu visul meu cel mai mare împlinit, nu am mai putut reacționa in alt fel decât plangand de fericire.Obiectivul meu principal pentru weekendul naționalelor a fost să obțin ambele titluri puse în joc, țel ce a necesitat luni de antrenamente, nutriție adecvată și pregătire psihologică. Bineînțeles că oricine dorește sa ajungă campion în sportul practicat, dar ce m-a motivat, în special, a fost susținerea infinită primită din partea familiei și a prietenilor apropiați. Câștigând aceste două tricouri de Campion, am simțit că nu numai eu am ieșit câștigator, ci și toți oamenii care au stat în spatele pregătirii mele”.

.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suntem şi pe Facebook

Calendarul ştirilor

octombrie 2022
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva Argeş Sport

RSS Ştiri sportive TVR