Selectați Pagina

Alexander Maes: „Am făcut o alegere bună venind la FC Argeş”

Alexander Maes: „Am făcut o alegere bună venind la FC Argeş”
Distribuiţi ştirea!

Mijlocaşul belgian Alexander Maes a acordat un interviu publicaţiei Het Laatste Nieuws din ţara natală, în care s-a referit la decizia luată de a juca în România şi despre cum s-a integrat la clubul argeşean.

Despre evoluţia într-un campionat străin

Potrivit celor de la www.hln.be, la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut, echipa din prima divizie Beerschot i-a reziliat unilateral contractul lui Alexander Maes, astfel că jucătorul originar din Genk a trebuit să îşi caute un nou club şi aşa a apărut varianta FC Arges Pitești. După un început dificil, condimentat cu întârzieri administrative și o infecţie cu coronavirus, Maes pare să-și fi găsit în sfârșit calea.Începutul a fost într-adevăr dificil”, spune Maes, care a jucat peste 130 de meciuri oficiale pentru Beerschot și a trecut prin două promovări. „Beerschot mi-a reziliat contractul pe ultima sută de metri şi am ajuns destul de târziu în România. Mai mult, am avut coronavirus  şi pentru că fostul meu club nu a trimis toate hârtiile la timp, a durat ceva timp până am putut să evoluez pentru noua mea echipă în actualul campionat. ”

Primul gol în Casa Liga 1

Dar România a devenit astfel noua destinație a lui Maes și mai precis Arges Pitești, fostul club al fostului atacant Chelsea și Juventus Adrian Mutu și de două ori campion național în anii ’70. Cu toate acestea, acea perioadă de glorie e una îndepărtată, deoarece Argeşul a promovat înapoi în cea mai înaltă divizie a României doar vara trecută și luptă împotriva retrogradării în acest sezon. „Dar există îmbunătățiri”, spune mijlocașul care a marcat primul gol în ligă weekendul trecut cu Gaz Metan Mediaş , iar  FC Arges a obţinut punct. „Am avut o pregătire bună în timpul pauzelor de iarnă și am luat patru puncte din șase de la reluare. Drept urmare, am scăpat de ultimul loc și asta ne dă curaj pentru continuare ”.

În centrul atenţiei

„Alegerea pentru Arges? Am avut și opțiuni în propria țară, dar nu erau atractive din punct de vedere financiar pentru mine. Cu România nu am ales cea mai ușoară cale, dar a fost cea mai bună alegere. În cele din urmă, încă mai joc fotbal aici la cel mai înalt nivel și mai pot fi în centrul atenției pentru restul Europei. Aceasta nu este o competiție Mickey Mouse, să fie clar. ”

Viața este diferită aici decât în ​​Belgia, dar cu siguranță nu este mai rea. Este mai ieftin, mediul înconjurător este mai plăcut, iar oamenii sunt mai plăcuţi și mai deschiși. Am fost întâmpinat aici cu brațele deschise, deoarece fotbalul belgian este foarte apreciat aici. Tinerii se uită la mine și conversațiile sunt încă în curs cu jucători cu experiență din țara noastră. De exemplu, recent ne-am întărit cu Jimmy De Jonghe (ex-ed. Lokeren)

Despre o posibilă întoarcere acasă

Dacă sunt deschis la în privinţa reîntoarcerii  în Belgia?  „Am un contract până la sfârșitul sezonului, așa că intenția mea principală este acum să dau totul pentru actualul meu club. După aceea vom vedea care sunt oportunitățile, dar un lucru este sigur. Acesta este doar un pas intermediar. ”

Foto: Gabriela Neacșu

Despre autor

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro