Selectați pagina

5 avantaje ale bicicletei

5 avantaje ale bicicletei
Distribuiţi ştirea!

Deși ciclismul este un hobby practicat încă din timpurile mai vechi, este vizibil faptul că în ultima perioadă, se pune accentul tot mai mult pe ideea de a practica ciclismul, de a promova plimbările cu bicicleta în aer liber sau a renunța la orice fel de transport în favoarea bicicletelor.

Această tendință se explică prin prisma numeroaselor avantaje care se conturează în urma unor studii efectuate și verificate cu privire la impactul prezenței bicicletei în viața unei persoane. În scopul de a convinge asupra beneficiilor bicicletei în viața cotidiană a persoanelor vom prezenta 5 cele mai însemnate avantaje.

Mersul pe bicicletă reduce stresul

Un studiu canadian a reușit să demonstreze faptul că persoanele care optează pentru circulația cu bicicletă pentru a ajunge la punctul de destinație pre căutat sunt de regulă cu dispoziție mai bună și mai puțin stresați decât cei care aleg să se deplaseze cu mașina sau transportul în comun. Acest fapt se datorează faptului că persoanele pe bicicletă nu se confruntă cu problema ambuteiajelor. Acest lucru pozitiv, ajută bicicliștii să se prezinte pe tot parcursul zilei mai calmi și sporește considerabil performanța și capacitatea de lucru. De asemenea, mersul pe bicicletă permite relaxarea și evadarea din problemele cotidiene.

Bicicleta permite pierderea în kilograme și menținerea în formă

Este de remarcat faptul că ciclismul, pe lângă un hobby este și o modalitate de a face sport. Optând pentru bicicletă în defavoarea altor vehicule pentru a ne deplasa, sunt puși în mișcare o serie de grupuri musculare care permit diminuarea greutății corporale dar și sculptarea unui fizic vizual mai bun. De altfel, mersul pe bicicleta este practicarea unui exercițiu fizic, fapt ce prezintă o serie de avantaje: îmbunătățirea sistemului imunitar, fortificarea sistemului cardiovascular, ameliorarea sistemului respirator, etc. De asemenea, în urma unui studiu efectuat s-a demonstrat faptul că o oră de pedalat permite pierdea a cca 650-700 calorii.

Oricine, indiferent de vârstă poate conduce o bicicletă

Un avantaj considerabil, care permite deplasarea mai ușoară, rapidă și sigură a persoanelor este faptul că bicicleta nu este destinată unui grup restrâns de persoane. Dacă pentru mașină este nevoie de un permis de conducere și obligativitatea de a avea 18 ani pentru a putea conduce vehiculul, atunci pentru bicicletă aceste condiții decad. Bicicleta este destinată tuturor: de la cel mai mic, până la cel mai mare, fără nici un impediment. Astfel, bicicleta se adresează și prezintă avantaje pentru toate categoriile de vârstă.

Economie

Spre deosebire de alte posibilități de a ne deplasa: mașină, transport în comun, motocicletă, bicicleta este unicul vehicul care necesită cele mai puține cheltuieli. Deplasarea cu bicicleta este absolut gratis. Nu este necesar procurarea unui tichet de călătorie, plata pentru combustibil, achitarea impozitelor sau asigurarea. De regulă, bicicleta este cea mai optimă decizie pentru cheltuieli reduse.

Cel mai bun prieten al mediului înconjurător

În perioada actuală se insistă pe politica protejării mediului ambiant și pe prevenirea poluării planetei. Bicicleta este mijlocul de transport care nu dăunează în nici un fel sănătatea planetei. Pe cât de mult apelăm la biciclete în defavoarea transporturilor cu emanarea gazelor de seră, pe atât de mult vom proteja planeta și vom avea posibilitatea de a respira aer curat și a trăi într-un mediu curat.

Pe final, este primordial a menționa faptul că pe lângă aceste 5 beneficii majore, generale, se înglobează alte zeci de beneficii. În puțin cuvinte, putem rezuma beneficiile bicicletei la cunoscută afirmație, O minte sănătoasă într-un corp sănătos.”

Sursa:  BikePro (https://bikepro.ro/)

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Reclamă

Suntem şi pe Facebook

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri sportive TVR

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

www.alternativo.ro

Reclamă

Reclamă

RSS Romedia

  • Aproximativ 2 tone de carne și preparate din carne – retrase de la comercializare din magazinele din Curtea de Argeș! 25 martie 2023
    Peste 1,7 tone de carne și produse din carne au fost scoase de la comercializare din magazinele alimentare din municipiul Curtea de Argeș de către inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș în luna februarie a.c., se arată într-un comunicat al instituției. În cursul lunii februarie 2023, consilierii din cadrul DSVSA Argeș […]
  • Laborator de informatică dotat de DRÄXLMAIER la Universitatea Pitești 25 martie 2023
    Compania germană DRÄXLMAIER a investit 40.000 de euro în renovarea și echiparea laboratorului de informatică al Universității Pitești cu tehnologie de ultimă generație necesară dezvoltării  performanțelor studențești. Parteneriatul de lungă durată dintre compania DRÄXLMAIER și Universitatea Pitești continuă cu o investiție importantă pentru studenții Departamentului  Matematică-Informatică. Laboratorul modernizat este acum dotat cu 15 computere de […]

Reclamă