Selectați pagina

10 idei de hobby-uri pentru sportivi

10 idei de hobby-uri pentru sportivi
Distribuiţi ştirea!

Majoritatea sportivilor au un program foarte încărcat. Chiar și așa, timpul pe care îl au la dispoziție poate fi folosit pentru a experimenta lucruri noi, sau pentru a-și alimenta anumite pasiuni. Mai jos vom prezenta 10 sugestii de hobby-uri pretabile pentru sportivi.

1. Tir cu arcul

Acesta este unul dintre cele mai vechi jocuri de precizie din istoria umanității. Tirul cu arcul este o activitate potrivită pentru orice categorie de vârstă și nu necesită o condiție fizică deosebită. Tocmai de aceea, poate fi practicat și alături de cei dragi, sau de prieteni. Crezi că ai putea să țintești mai bine ca Robin Hood? Fă o încercare!

2. Echitație

Călăritul poate fi o relaxare, o aventură sau un sport. În orice caz, este o experiență diferită de cele cotidiene, care te va ajuta să percepi altfel animalele și viața de altădată și îți va aduce un plus de sănătate. Echitația este unul dintre cele mai nobile sporturi și nu multe persoane ajung să-l practice. Așadar, dacă se ivește o ocazie, nu ar trebui să o ratezi.

3. Pescuit

Pescuitul nu este despre a prinde pești. De altfel, în majoritatea locurilor amenajate pentru pescuit este obligatoriu să eliberezi captura. Pescuitul este despre liniște, despre relaxare, despre o deconectare de la agitația urbană, despre reconectarea cu natura și despre a te întâlni cu neprevăzutul.

4. Voluntariat

Aproape orice sportiv știe ce înseamnă spiritul de echipă. Voluntariatul este în primul rând despre solidaritate. Dacă îți petreci timpul ajutând-i pe ceilalți, indiferent de forma de voluntariat aleasă, vei oferi înapoi ceva către comunitate, iar acest lucru îți va oferi o stare de împlinire. Pe lângă asta, voluntariatul este o metodă bună de a cunoaște oameni noi și diferiți.

5. Poker

Acest sport al minții este, prin natură, extrem de competitiv. În funcție de starea de spirit, îl poți practica într-o seară, cu prietenii, sau online, în compania altor jucători de pe glob. Pe internet ai putea nimeri la masă cu adevărați profesioniști, cum sunt cei din echipa PokerStars, așa că vei avea ocazia să progresezi mai ușor, însă este important să te documentezi constant și să te pui la punct cu conceptele de statistică și probabilități.

6. Plimbare cu barca

Bărcile sunt folosite de mii de ani pentru transport, pescuit, sport și delectare. În funcție de condiția fizică de care dispui și de starea de spirit pe care o ai, poți alege între o plimbare pitorească cu barca pe un lac, o coborâre cu caiac sau canoe, ori o deplasare de grup pe un ponton, barcă cu motor sau catamaran.

7. Paintball

Acest joc poate fi practicat în cel puțin două persoane, însă sesiunile de grup sunt ceva mai distractive. Important este ca echipele să fie cât de cât echilibrate, iar jucătorii să fie cinstiți, pentru că în rest, distracția este garantată. Dacă îți va plăcea foarte mult, te poți gândi chiar să-ți faci sau găsești o echipă și apoi să te înscrii în competiții.

8. Fotografie

Fiind sportiv, te afli des în centrul acțiunii, așa că nu ai ocazia să imortalizezi acele momente. Ei bine, încercarea de a face poze în cadrul unui eveniment la care nu ești implicat direct poate să te ajute să înțelegi mai bine această lume. Experiența ar putea fi cu atât mai interesantă, dacă vei închiria un aparat foto profesionist. Desigur, nu ar fi rău să ți se facă și un mic instructaj în prealabil.

9. Ciclism

În acest domeniu ai mai multe variante. Poți mergi la o plimbare cu bicicleta în parc, poți înlocui mașina cu bicicleta, ca mijloc de transport, poți merge la munte pe un traseu de mountain bike sau te poți apuca de freestyle, asta dacă nu cumva te ambiționezi să participi la o competiție de ciclism – oricare variantă ai alege, ciclismul te va ajuta să rupi rutina și să te schimbi.

10. Dans

Dansul a apărut ca o reacție naturală a omului care ascultă muzică. În prezent, există o infinitate de tipuri de dans, așa că orice persoană poate găsi unul potrivit. Chiar dacă nu ai deloc talent, nu trebuie să-ți faci griji, pentru că mulți adulți se găsesc într-o astfel de situație. Tocmai de aceea, există atâtea cursuri de dans, așa că fă-ți un pic curaj, mergi și lasă-te luat de val.

 

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suntem şi pe Facebook

Calendarul ştirilor

octombrie 2022
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva Argeş Sport

RSS Ştiri sportive TVR

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other