Selectați Pagina

10 dintre cele mai ciudate transferuri din fotbal

10 dintre cele mai ciudate transferuri din fotbal
Distribuiţi ştirea!

În trecut, plecarea unui star din fotbalul european în zona arabă era considerată o ciudățenie.

În fruntea unei liste cu mutări ciudate a fost pusă chiar trecerea lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr. Portughezul a reprezentat, însă, un „trend setter”. Acum, lumea se miră atunci când aude un fotbalist – oricare ar fi el – declarând că nu este interesat de banii șeicilor.

Englezii au alcătuit un top al transferurilor inexplicabile, la vremea lor:

10. Alfredo Di Stefano în Columbia

Născut în Argentina într-o familie de imigranți italieni, Alfredo Di Stefano și-a început cariera la clubul argentinian River Plate, în 1943. Talentul deosebit l-a adus imediat în vizorul cluburilor europene și nu se vorbea decât despre transferul său la un club de peste ocean. Totuși, în 1949, atacantul a ales să meargă la Millionarios, în Columbia.

După două sezoane în care a marcat 90 de goluri din 102 jocuri, a trecut la Real Madrid, unde a scris istorie. FC Barcelona a sperat până în ultima clipă că îl poate „deturna”.

9. Claudio Caniggia în Scoția

Din cele mai vechi timpuri, argentinienii au reprezentat o prezență obișnuită în fotbalul italian, datorită comunității mari de imigranți italieni din țara sud-americană. Nu același lucru se poate spune despre apariția jucătorilor argentinieni în Scoția. Astfel, transferul vedetei Claudio Caniggia din Peninsulă la Dundee, în anul 2000, a fost cu adevărat ciudat. Clubul scoțian a sărbătorit în fiecare an data la care atacantul și-a pus semnătura pe contract. În 2020, la cea de-a 20-a aniversare, a fost lansat un film documentar pe această temă.

8. Robbie Fowler în Thailanda

Robbie Fowler a fost unul dintre cei mai iubiți jucători ai lui Liverpool. Atacantul a mai jucat pentru Leeds United, Manchester City, Cardiff și Blackburn Rovers înainte să plece la North Queensland Fury, în 2009. A fost una dintre primele vedete de talie internațională care au acceptat să joace în fotbalul australian. Transferul său la Antipozi a surprins, dar nu într-o asemenea măsură ca și trecerea în Thailanda, la  Muangthong United, unde a fost antrenor-jucător.

7. Gabriel Batistuta în Qatar

Dacă Batistuta ar fi fost în vârf de formă și s-ar fi transferat în Qatar în anul 2024, nu s-ar fi mirat nimeni. Dar mutarea s-a petrecut în 2003, când mulți microbiști europeni nici măcar nu știau că se joacă fotbal în țara respectivă. „Batigol” a trecut de la AS Roma la Al-Arabi, pentru care a marcat 25 de goluri în 21 de apariții.

6. George Best în Africa de Sud

După ce și-a petrecut primii 11 ani ai carierei jucând pentru Manchester United, devenind un superstar al fotbalului britanic, George Best a luat o decizie care i-lăsat pe mulți cu gurile căscate: în 1974, a semnat cu clubul sud-african Jewish Guild din Africa de Sud. Numele său a adus multe lume la stadion, așa cum face Messi în America. Apropo de argentinian, pe meciurile lui Inter Miami se poate miza în biletul zilei azi. Pe timpul lui Best pariurile nu erau așa răspândite.

5. Pele în Statele Unite ale Americii

Marele Pele a jucat la numai două cluburi în toată cariera sa. Primul a fost Santos, pentru care a marcat 569 de goluri în 583 de meciuri disputate în perioada 1956 – 1974. Al doilea a fost New York Cosmos, din Statele Unite ale Americii. Unul dintre argumentele celor care consideră că Maradona a fost mai bun decât Pele este chiar acesta, că brazilianul nu a evoluat niciodată în Europa, acolo unde ar fi întâlnit fundași mult mai riguroși.

4. Pep Guardiola în Mexic

După a câștigat aproape totul cu FC Barcelona ca jucător, Pep Guardiola a plecat în Italia și Qatar, înainte de a-și încheia cariera cu o perioadă surpriză în Mexic. Mijlocașul spaniol a semnat cu Dorados de Sinaloa. Antrenor i-a fost Juan Manuel Lillo, cel care avea să-i devină secund la Manchester United. Pep a jucat un singur sezon în Liga MX, acolo unde au fost și românii Ilie Dumitrescu și Miodrag Belodedici.

3. Paul Gascoine în China

Paul Gascoigne, unul dintre cei mai iubiți și cei mai excentrici fotbaliști englezi, a ajuns în China, unde a jucat patru meciuri pentru Gansu Tianma, având și rolul de antrenor. În cartea autobiografică intitulată „Gazza: Povestea mea”, fostul jucător și-a amintit de scurta experiență asiatică: „Am urât totul încă de la început, în special mâncarea. Mâncam cap de rață, ochi de rață, picioare de pui și mulți lilieci”.

2. Roberto Carlos în Rusia

Clubul Anzhi Makhachkala, din Daghestan, s-a desființat în 2022, la 11 ani după ce fusese preluată de miliardarul Suleyman Kerimov și atrăsese nume foarte mari. Roberto Carlos, Willian și Samuel Eto’o au fost printre starurile atrase de banii lui Kerimov. În schimbul unor salarii cu multe zerouri, ei ajutat echipa să se califice în Europa League 2012/13. La Azhi a jucat și fostul „ceferist” Lacina Traore, cumpărat de la AS Monaco, cu 18 de milioane de euro.

1. Rivaldo în Angola

În probabil cel mai inexplicabil transfer din istoria fotbalului, Rivaldo, câștigător al Balonului de Aur în 1999 și al Cupei Mondiale în 2002, a semnat cu gruparea angoleză Kabuscorp, în ianuarie 2012, cu trei înaintea împlinirii vârstei de 40 de ani. Totuși, nu a fost o trecere bruscă spre un fotbal exotic. În precedentele două sezoane, actualul acționar la Farul Constanța jucase în Uzbekistan, la Bunyodkor. Altă ciudățenie…

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

www.alternativo.ro

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro